TOKİ Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi


Vizyon: Çagin gerektirdigi anlayisa ve teknolojik ihtiyaçlara cevap verebilecek donanima sahip, çevresiyle olumlu iletisim kuran, bilgi ve becerisini hayatina yansitan, görev ve sorumluluk duygusuyla okula niçin geldiginin bilincinde olan bireyler yetiştirmek.

Misyon: Atatürk´ün göstermiş olduğu yolda, bilimsel ve çağdaş eğitim öğretim ile öğrencilerimizin bireysel özelliklerine göre gelişmelerini sağlamaktır. Çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz. Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek; tüm kaynaklarını eğitim alanında kullanmak, Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.

Başarılar:

Saatler: 08 : 20 BAŞLAMA 16 : 50 BİTİŞ
Isınma: DOĞALGAZ
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce-Arapça
Servis Bilgisi: Okulumuza Yurtbaşı, Yazıkonak ve Mollakendi beldelerinin toplu taşıma kapsamı dışındaki mahallelerinden ve çevre köylerden taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşınmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzdan 55 öğrenci mezun olmuş, 11 tanesi 4 yıllık fakültelere, 8 tanesi 2 yıllık meslek yüksek okullarına yerleşmiştir. 3 öğrencimiz Hukuk Fakültesi, 1 Öğrencimiz Özel Eğitim Öğretmenliğine, 1 Öğrencimiz Türkçe Öğretmenliğine, 2 Öğrencimiz İlahiyat Fakültesine, 1 Öğrencimiz Ebelik, 1 Öğrencimiz Tarih, 1 Öğrencimiz Coğrafya, 1 Öğrencimiz ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü kazanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %34,54
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda Bocce, Dart, Bilek Güreşi, Masa Tenisi vb. alanlarda sportif aktiviteler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Öğrencilerimiz tarafından TÜBİTAK 2204 ve 4006 projeleri yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Yazıkonak Belediyesi ile birlikte 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı 2. döneminden bu yana Değerlilerimiz Değerlerini Öğreniyor projesi yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Her yıl okulumuz tarafından ERASMUS+ projeleri hazırlanmakta olup henüz kabul edilmiş projemiz bulunmamaktadır.

Telefon - (424) 255-5223

Belgegeçer - (424) 255 5423

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://yazikonak.meb.k12.tr

Adres - Konak Mah. Hazarbaba Cad. No:1 Yazıkonak / Elazığ il merkezine 13 km uzaklıkta.

Öğretmen :31
Öğrenci :306
Derslik :23
Konferans Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2750
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Konak Mah. Hazarbaba Cad. No:1 Yazıkonak / Elazığ il merkezine 13 km uzaklıkta

Adres - Konak Mah. Hazarbaba Cad. No:1 Yazıkonak / Elazığ il merkezine 13 km uzaklıkta.

Ulaşım 10 DAKİKADA BİR BELEDİYE OTOBUSLERİ VE MİNÜBÜSLER MEVCUTTUR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 13 km